מהירות מופרזת ודוחות תעבורה

מהירות מופרזת
נהיגה במהירות מופרזת

נהיגה במהירות מופרזת הינה אחת מהגורמים  לתאונות דרכים. סטטיסטית קשה לכמת אותה כעבירה הגורמת לתאונות דרכים. זאת כיוון שבדרך כלל היא נלוות לעבירה נוספת אשר תוזן בסטטיסטיקה כעבירה שגרמה לתאונה. אולם באכיפה, עבירת מהירות היא קלה מאוד לאכיפה.

כיצד נעשית בפועל אכיפת המהירות ע"י משטרת ישראל ?

מצלמה א-3 – אכיפת מהירות ע"י המשטרה נעשית באמצעות מצלמת אכיפה אלקטרונית אוטומטית א-3. מצלמות אלה פרושות בכל הארץ ומוצבות בצדי הכביש או בצומת במסגרת פרויקט א-3. מצלמה מסוג זה פועלת בעיקרון של מעבר הרכב על הכביש באזור מסומן בסמוך למצלמה. המצלמה מצלמת את כל מי שחולף על פניה במהירות מופרזת (אותה מכייל וקובע מפעיל המצלמה בהתאם לחוק ולמדיניות האכיפה של המשטרה ) ושולחת את הצילום לבית הנהג/ת.

ממל"ז אכיפה נעשית גם  באמצעות השימוש באקדחי לייזר ממל"ז. זהו מכשיר המופעל ידנית  ע"י שוטר שעומד בצד הכביש. מכשיר הלייזר מודד את המהירות והמרחק של כלי רכב הנעים לעברו. למכשיר 2 עדשות. העליונה משדרת את אות הלייזר והעדשה התחתונה קולטת את האות שחוזר, כאשר התוצאה מוצגת על מסך התצוגה. הטווח בו המשטרה אוכפת עם הממל"ז הינו 300 מטר.

דבורה ישנה אכיפה של מהירות מופרזת באמצעות מכשיר "דבורה" המותקן על גג הרכב בניידת המשטרה. הפעלתו וביצוע מדידות מהירות אפשרית כאשר הניידת בעצירה, בשול הכביש או  בנסיעה. מכשיר הדבורה יכול לקלוט תוך כדי נסיעה רכבים הנוסעים בכיוון נסיעת הניידת וכן רכבים הנוסעים בכיוון הנגדי. כאשר נהג מבצע עבירה, הוא נעצר במקום על ידי השוטר שהפעיל את המכשיר. השוטר מוסר לנהג הודעת תשלום קנס או הזמנה למשפט.

ממא"ל מד מהירות אלקטרוני  – מצלמת ממא”ל F-6  מולטנובה, מד מהירות המבוסס על עקרון דופלר. המכשיר מוצב בתוך הניידת הנמצאת בעצירה בשול הכביש או על חצובה מחוץ לניידת. ניתן להפעלה באופן ידני או אוטומטי. כיום השימוש במכשיר זה ע"י שוטרי התנועה במשטרת ישראל הינו מועט.

מצלמת מהירות
מצלמת מהירות

קיבלת דו"ח בגין מהירות מופרזת?

דו"ח בגין מהירות מופרזת – ישנה הבחנה בין חריגה מהמהירות המותרת בדרך עירונית ובדרך שאינה עירונית ובגובה ההחרגה.

מהירות מופרזת בדרך עירונית

חריגה של עד 20 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט- קנס  250 שקלים ללא ניקוד חובה ע"י משרד הרישוי.

חריגה של 21-30 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט -קנס 750 שקלים ו-8 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר ביצוע התשלום).

חריגה של 31-40 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט -קנס 1,500 שקלים ו-10 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר ביצוע התשלום).

חריגה של 41 קמ"ש ומעלה: דו"ח הזמנה לדין (לבית משפט) , 10 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר הרשעה בבית משפט).בעת רישום דו"ח זה , השוטר רשאי להזמין את הנהג/ת לשימוע בפני קצין משטרה לצורך פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה  ל-30 יום עוד בטרם הנהג/ת הגיע לבית המשפט.

כוחות הצלה - משטרה
מהירות מופרזת - אכיפה משטרתית

מהירות מופרזת בדרך שאינה עירונית

חריגה של עד 25 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט- קנס   250 שקלים ללא ניקוד חובה ע"י משרד הרישוי.

חריגה של 25-40 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט -קנס 750 שקלים ו-8 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר ביצוע התשלום).

חריגה של 41-50 קמ"ש: דו"ח ברירת משפט -קנס 1,500 שקלים, 10 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר ביצוע התשלום).

חריגה של מעל 51 קמ"ש: דו"ח הזמנה לדין (לבית משפט) , 10 נקודות חובה ע"י משרד הרישוי. (הניקוד ירשם לחובת הנהג/ת לאחר הרשעה בבית משפט).בעת רישום דו"ח זה , השוטר רשאי להזמין את הנהג/ת לשימוע בפני קצין משטרה לצורך פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה  ל-30 יום עוד בטרם הנהג/ת הגיע לבית המשפט.

  האם ניתן לבטל פסילה מנהלית?

ביטול הפסילה המנהלית – לנהג יש אפשרות לערער על ההחלטה המנהלית לפסול את רישיונו ולהגיש בקשה לבית משפט תעבורה לביטול הפסילה. (סעיף 48 לפקודת התעבורה) בקשות אלו נדונות בבית משפט בהליך מהיר תוך מס' ימים.

במידה ורישיונך נפסל ע"י קצין משטרה בגין עבירת תנועה מהירות מופרזת רצוי מאוד לפנות בהקדם ליעוץ עורך דין המתמחה בדיני תעבורה – אליהו ברמי נייד 050-6274620