נהיגה בפסילה - תקנות נוספות

אין בידי רישיון נהיגה בתוקף, איך מתבצע תהליך ההפקדה?

עליך להפקיד במזכירות בית המשפט שני מסמכים:

  • אישור ממשרד הרישוי על תוקף הרישיון.
  • תצהיר המאומת ע"י עורך דין בדבר העובדה שאין בידך רישיון תקף. רק לאחר הפקדת שני המסמכים במזכירות בית המשפט תחל להימנות פסילת הרישיון.

לשון החוק: סעיף 67 לפקודת התעבורה:

  1. מי שנפסל מקבל או מהחזיק רשיון, או שהותנו תנאים ברשיונו לפי פקודה זו. וכל עוד הפסילה או התנאים בתקפם. והוא מגיש בקשה לקבלת רשיון או לחידושו. או מקבל רשיון, ואינו מודיע על הפסילה. או על התנאים לרשות הרישוי, דינו – מאסר שלוש שנים. או קנס מאה אלף לירות, או שני הענשים כאחד; וכל רשיון שקיבל או שחודש כאמור – בטל.
  2. מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה. וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רשיון לפי פקודה זו. או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם. או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברשיון רכב וכל עוד הפסילה בתקפה הוא משתמש באותו רכב או מרשה להשתמש בו. או מי שנהג או הרשה לאחר לנהוג ברכב בניגוד להודעת איסור שימוש או צו איסור שימוש. דינו – מאסר שלוש שנים או קנס מאה אלף לירות, או שני הענשים כאחד.

 

נהגת בפסילה? התקשר/י בהקדם על מנת לקבל ייעוץ, ללא התחייבות, ולשפר את סיכוייך.

לייעוץ התקשרו 050-6274620

משרדנו נמצא: רחוב האלוף יעקב פרי 13, בניין בית שירה, רחובות.

אין במידע לעיל ובאתר משום המלצה, חוות דעת משפטית, או ייעוץ משפטי, או תחליף לכך; ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים, או להימנעות מהם. כמו כן התוכן באתר לא מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני, ויש להביא בחשבון שמידע משפטי מטבעו מתיישן.

נהיגה בפסילה - אל תעשה
נהיגה בפסילה

נהיגה בפסילה נחשבת לעבירה חמורה

נהיגה בפסילה נחשבת לעבירה חמורה. בשונה ממרבית עבירות התעבורה, בדרך כלל יפתח תיק פלילי כנגד הנהג והתביעה המשטרתית תעתור לעונש מאסר בפועל.

רכיב חשוב אליו נדרשת התביעה לצורך הרשעה  בעבירה זו הינו  קיומו של "יסוד נפשי". קרי מודעות של הנהג לכך שהיה פסול מלנהוג . כאשר שוטר מעכב נהג, ובבדיקת רישיונות עולה כי הינו פסול מלנהוג, נערכת בדיקה. נבדק אם הנהג היה מודע לפסילה, כלומר האם הפסילה נערכה "בפניו" (היה נוכח בבימ"ש או בעת פסילתו במשטרה).

הטיפול בנהג בפסילה יהיה שונה במקרים: 1.  אם פסילת הרישיון נעשתה שלא בנוכחותו כלומר "בהעדר". 2. אם היה נוכח בעת הפסילה, כלומר "בפניו"  (הנהג מודע לפסילה).

אם מבירור שעורך השוטר נמצא שהנהג לא היה מודע לפסילה, יודיע לו השוטר על הפסילה הקיימת ועל איסור נהיגתו ברכב. אם יתברר שהפסילה נערכה בפניו, סביר להניח שהשוטר יעכב את הנהג ליחידת בוחני התנועה הקרובה וימנע את המשך נהיגתו. ביחידת הבוחנים ייחקר הנהג באזהרה ויפתח כנגדו תיק פלילי בגינו יוגש כתב אישום לבימ"ש.

מה קורה אם 1. נפסלתי "בפני". 2. לא הפקדתי את הרישיון. 3. חלפה תקופת הפסילה שלאחריה אני נוהג. האם אז אני נחשב כנהג הנוהג בפסילה?

כאשר רישיונו של נהג בפסילה נפסל בבית משפט  (בפניו) בגין עבירת תעבורה או תאונת דרכים עליו להפקיד את הרישיון במזכירות בית המשפט. במקרה שבו מתקיימים התנאים הבאים: 1. הנהג נפסל ל-3 חודשים 2. חלפו 8 חודשים ממועד גזר הדין. 3. הנהג נעצר לבדיקה ע"י שוטר והתגלה כי לא הפקיד את רישיונו, סטאטוס הנהג הינו נהג הנוהג בפסילה. זאת מכיוון שמניין ימי הפסילה חל רק עם הפקדת הרישיון .

לייעוץ התקשרו 050-6274620